Tekst grootte

Werkscan vergroot kans op werk voor jongeren met een visuele beperking

Jongeren
Nieuws
Werk
Geplaatst op: 27 juni 2024 logo van zichtbaar in werk met daarondder het wroord werkscan

Arbeidsbemiddelaars van gemeentes en begeleiders vanuit onderwijs kunnen sinds deze maand gebruik maken van de Werkscan van Zichtbaar in Werk. De tool geeft zicht op de ambities en mogelijkheden van jongeren met een visuele beperking die werk zoeken of willen behouden. Ontvang jij dus begeleiding (van je gemeente) bij het zoeken van het werk, laat dan zeker de Werkscan aanvragen!

Waarom een Werkscan doen?

Doel van de Werkscan is een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt voor jongeren met een visuele beperking tot 28 jaar. Zichtbaar in Werk nodigt arbeidsbemiddelaars en begeleiders dan ook uit om gebruik te maken van de Werkscan, zodat jongeren met een visuele beperking meer kans hebben op volwaardige deelname aan de arbeidsmarkt.

Hoe werkt de Werkscan?

De Werkscan bestaat uit een dossierstudie, een intakegesprek en een persoonlijkheidsvragenlijst. De uitvoering is in handen van gespecialiseerde arbeidsconsulenten van Bartiméus of Koninklijke Visio. Zij maken op basis van de resultaten uit de Werkscan een rapportage. Dat rapport kunnen arbeidsbemiddelaars gebruiken als leidraad voor duurzame plaatsing van hun klanten in het arbeidsproces.

Vraag de Werkscan aan

Maak jouw talenten zichtbaar! Vraag je arbeidsbemiddelaar of onderwijsbegeleider om de Werkscan voor je aan te vragen via info@zichtbaarinwerk.nl of 030 – 293 11 41 en vergroot jouw kansen op de arbeidsmarkt!

De Werkscan is een product van Zichtbaar in Werk en ontworpen door Koninklijke Visio en Bartiméus, expertiseorganisaties uit de visuele branche en partners van Zichtbaar in Werk.

Gratis dankzij overheidssteun

Bevorderen van een inclusieve arbeidsmarkt is één van de doelen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarom financiert het ministerie de tool tot en met 2025. Dankzij deze subsidie kan Zichtbaar in Werk de Werkscans nu gratis aanbieden.

Over Zichtbaar in Werk

Zichtbaar in Werk is hét landelijke informatie- en adviespunt voor iedereen die betrokken is bij werken met een visuele beperking: mensen met een visuele beperking die willen (blijven) werken, arbeidsbemiddelaars én werkgevers.

Onder deze naam werken Bartiméus, Koninklijke Visio en de Oogvereniging samen aan de ambitie om zoveel mogelijk mensen met een visuele beperking te helpen naar (behoud van) werk.

Werken met een oogaandoening

Wil jij meer informatie over werken als je (minder) goed ziet?

Meer informatie