Tekst grootte

Nieuwe ontwikkelingen reisassistentie bij NS

Nieuws
Geplaatst op: 22 december 2021

Extra personeel

Dit heeft erin geresulteerd dat NS waar nodig, in aanvulling op de dienstverlening door de NS-servicemedewerkers, extra mensen inzet. Deze extra mensen zijn beschikbaar op de stations waar minder NS-personeel beschikbaar is. Dit doet NS totdat er nieuwe NS-medewerkers zijn geworven en opgeleid en NS Reisassistentie weer stabiel en betrouwbaar is.

Ondertussen houdt NS samen met Ieder(in), Oogvereniging, andere belangenorganisaties en het ministerie van IenW de vinger aan de pols. We monitoren samen de voortgang en eventuele incidenten worden direct uitgezocht en opgevolgd. Het lijkt erop dat de ingezette acties helpen: de afgelopen weken zijn er minder klachten binnengekomen.

Nieuwe stations met reisassistentie

Naast de maatregelen om de kwaliteit van reisassistentie verder te verhogen, blijft NS het aantal stations met reisassistentie de komende jaren uitbreiden. Per 12 december komen er weer 24 stations bij met reisassistentie:

 1. Alkmaar Noord (is eerder dit jaar gerealiseerd)
 2. Almere Oostvaarders
 3. Amsterdam Holendrecht
 4. Amsterdam Muiderpoort
 5. Arnemuiden
 6. Breukelen
 7. Bunnik
 8. Den Haag Laan van NOI
 9. Diemen Zuid
 10. Driehuis
 11. Hilversum Mediapark
 12. Houten Castellum
 13. Krommenie-Assendelft
 14. Nieuwerkerk aan den IJssel
 15. Nijmegen Lent
 16. Obdam
 17. Tilburg Universiteit
 18. Rotterdam Blaak
 19. Rotterdam Lombardijen
 20. Tiel Passewaaij
 21. Utrecht Overvecht
 22. Utrecht Terwijde
 23. Utrecht Vaartsche Rijn
 24. Vleuten
 25. Voorschoten

Meld uw ervaringen

Voor de Oogvereniging en voor NS is het van groot belang om zicht te houden op zaken die niet goed gaan rondom reisassistentie. Als u niet tevreden bent over de kwaliteit van uw reis met reisassistentie, helpt het echt om dat te melden bij de Ooglijn én bij NS Klantenservice.

Alle klachten over reisassistentie worden besproken met de betrokken afdelingen, en voor structurele problemen worden verbetermaatregelen ingezet.