Tekst grootte

Zorg voor je ogen op World Sight Day!

Nieuws
Oogzorg
Geplaatst op: 12 oktober 2023 een hartje met daarnaast de tekst your eyes

Vandaag, 12 oktober, is het World Sight Day! Sta jij weleens stil bij het idee dat je zicht of dat van anderen kan afnemen? En welke consequenties dat heeft? Het is onze verantwoordelijkheid om goed voor onze ogen te zorgen. Daarom sturen we vandaag samen een boodschap uit om iedereen op het hart te drukken om prioriteit te geven aan ooggezondheid. Love your eyes!

Zes tips

We moedigen aan om gezonde gewoontes voor je ogen aan te leren, daarom deelt de Oogvereniging vandaag zes tips om goed voor je ogen te zorgen op je werk. Ook voor werkgevers is het belangrijk om hierbij stil te staan. Verkeerde gewoonten kunnen oogvermoeidheid veroorzaken, met hoofdpijn, minder energie en een lagere productiviteit als mogelijk gevolg.

Landelijke samenwerking

World Sight Day is een internationaal initiatief. In Nederland plaatsen vandaag verschillende partijen berichten over de dag, zoals Oogfonds, Optometristen Vereniging Nederland, Nederlandse Associatie Physician Assistents, Nederlands Oogheelkundig Gezelschap, Bartiméus, easee, Vereniging voor Oogheelkundige Verpleging en Zorgverlening, Nederlandse Vereniging voor Optometristen, Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten en Vision 2020.